Change management : praktické metody a nástroje - Vrabcová, Pavla, 1988-; Urbancová, Hana, 1984- (Praha : Grada Publishing, 2026)
Chcete mít jistotu, že vaše organizace obstojí v době neustálých změn? Tato kniha je praktickým průvodcem pro všechny, kteří chtějí nejen reagovat na nové výzvy, ale proměnit je v konkurenční výhodu. Organizace dnes čelí digitalizaci, technologickým inovacím, legislativním změnám i tvrdé konkurenci. Úspěšní jsou ti, kteří dokážou změny řídit – promyšleně, strategicky a s ohledem na lidi. Monografie nabízí srozumitelný a inspirativní pohled na řízení organizačních změn. V třinácti kapitolách propojuje osvědčené teorie s aktuálními trendy a reálnými případovými studiemi. Naučíte se: plánovat a řídit změny s minimálním odporem, zapojit zaměstnance a motivovat týmy, využít moderní metodiky – od Kottera a ADKARu až po agilní přístupy, pracovat s organizační kulturou, leadershipem a efektivní komunikací, zohlednit etiku, udržitelnost i vliv digitální transformace. Kniha je určena manažerům, konzultantům, podnikatelům i studentům, kteří chtějí získat jistotu v oblasti organizační transformace. Díky spojení teorie, empirických dat a zkušeností autorek z praxe se stane vaším neocenitelným nástrojem pro úspěšné řízení změn. Ovládněte umění transformace a přetavte změny ve svůj náskok před konkurencí!
Terminologický slovník
Obsahuje bibliografii a rejstřík
České, anglické a německé resumé
Keywords: management změny; organizační změna; strategický management; kultura organizace; monografie; příručky; management of change; organizational change; strategic planning; corporate culture; monographs; handbooks and manuals