Organizační breviář - Gasser, Christian (Institut řízení, 1971)
Stručná odborná publikace představuje základní přehled klíčových principů organizace a řízení v podnicích a institucích. Autoři srozumitelnou a přehlednou formou shrnují základní pojmy organizační teorie, struktury organizací, dělbu práce, koordinaci a řízení pracovních procesů. Text je koncipován jako praktický „breviář“, určený především pro manažery, pracovníky řízení a studenty, kteří potřebují rychlou orientaci v problematice organizace práce a fungování organizací.