Organizační breviář - Gasser, Christian; Ulrich, Hans, 1919-1997; Doppler, Alfred, 1921-2025; Schenk, Zdeněk (Praha : Institut řízení, 1971)
Stručná odborná publikace představuje základní přehled klíčových principů organizace a řízení v podnicích a institucích. Autoři srozumitelnou a přehlednou formou shrnují základní pojmy organizační teorie, struktury organizací, dělbu práce, koordinaci a řízení pracovních procesů. Text je koncipován jako praktický „breviář“, určený především pro manažery, pracovníky řízení a studenty, kteří potřebují rychlou orientaci v problematice organizace práce a fungování organizací.
Keywords: 1961-1970; organizace podniku; teorie řízení; podnikový management; procesní management; příručky; industrial organization; control theory; industrial management; process management; handbooks and manuals