Nauka o podniku pro obchod a průmysl - Fuksa, Josef, 1893- (nákladem Československé grafické unie a.s., 1936)
Učebnice představuje systematický výklad základů podnikové ekonomiky určený především pro potřeby obchodní a průmyslové praxe. Autoři se věnují organizaci a řízení podniku, jeho hospodářským funkcím, výrobním a obchodním procesům, otázkám financování, administrativy i evidenčních postupů. Výklad je koncipován didakticky, s důrazem na názornost a praktické využití, a je doplněn ilustracemi, schématy, mapou, formuláři a faksimilemi. Publikace reflektuje stav československého hospodářství a podnikové teorie v meziválečném období a sloužila jako studijní i praktická příručka pro obchodníky a průmyslové pracovníky.