Mezinárodní normotvorba v 21. století: autonomie, či heteronomie? : role Šestého výboru Valného shromáždění OSN a Komise pro mezinárodní právo v procesu progresivního rozvoje a kodifikace mezinárodního práva - Zukal, Marek (Praha: Leges, 2025)
Publikace se zaměřuje na problematiku mezinárodní normotvorby v podmínkách 21. století se zvláštním důrazem na otázku autonomie a heteronomie mezinárodního práva. Autor analyzuje roli Šestého výboru Valného shromáždění OSN a Komise pro mezinárodní právo v procesu progresivního rozvoje a kodifikace mezinárodního práva a zkoumá jejich vzájemné institucionální i funkční vztahy. Kniha nabízí teoretický i praktický pohled na mechanismy tvorby mezinárodních norem, jejich legitimitu a dopad na současný mezinárodní právní řád.
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
České a anglické resumé
Keywords: Organizace spojených národů. -- Valné shromáždění; Organizace spojených národů. -- International Law Commission; 21. století; mezinárodní právo; kodifikace práva; zákonodárství; monografie; 21st century; international law; codification of law; legislation; monographs