Skuteční majitelé a vlastnické struktury právnických osob a svěřenských fondů : rozkrývání, evidence a dokládání - Vondráček, Ondřej, 1981- (Právní praxe, 2018)
Publikace se zabývá problematikou skutečných majitelů právnických osob a svěřenských fondů v kontextu českého i evropského práva. Podrobně rozebírá pojem skutečného majitele, jeho význam v boji proti praní špinavých peněz a financování terorismu a vysvětluje povinnosti právnických osob při zjišťování, evidenci a dokládání vlastnických a řídicích struktur. Autor se věnuje právní úpravě evidence skutečných majitelů, praktickým otázkám jejího fungování i problémům spojeným s netransparentními strukturami.