Analýza ekonomického vývoje Evropské unie a Euroasijské ekonomické unie v letech 2008 – 2022 a jejich vliv na ekonomicko-politické perspektivy České republiky - Zouhar, Martin (2026)
Tato kvalifikační práce analyzuje historický a ekonomický vývoj Evropské unie a Euroasijské ekonomické unie. Hlavní podstatou práce je analýzy obou integračních uskupení v historických a ekonomických souvislostech. Tyto souvislosti jsou pak dále rozvinuté v praktické části práce, kdy jsou analyzovány veličiny magického čtyřúhelníku a exportních a importních toků a provedena jejich analýza na jejichž základě jsou stanovena národohospodářská doporučení.