Účetní souvislosti vkladu a prodeje podniku v rozsahu IFRS - Pakostová, Monika (2026)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou prodeje a vkladu podniku z pohledu konsolidovaného účetnictví podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS). Cílem práce je analyzovat teoretická východiska těchto transakcí, zejména v kontextu standardů IFRS 3 a IFRS 10, a následně posoudit jejich praktickou aplikaci na vybraných transakcích uskutečněných v podnikové praxi. Práce kombinuje teoretický rozbor s detailní analýzou reálných transakcí vykázaných v konsolidovaných účetních závěrkách velké podnikové skupiny.