Účetní souvislosti vkladu a prodeje podniku v rozsahu IFRS - Pakostová, Monika; Vašek, Libor, 1978-; Pospíšil, Jiří, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2026)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou prodeje a vkladu podniku z pohledu konsolidovaného účetnictví podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS). Cílem práce je analyzovat teoretická východiska těchto transakcí, zejména v kontextu standardů IFRS 3 a IFRS 10, a následně posoudit jejich praktickou aplikaci na vybraných transakcích uskutečněných v podnikové praxi. Práce kombinuje teoretický rozbor s detailní analýzou reálných transakcí vykázaných v konsolidovaných účetních závěrkách velké podnikové skupiny.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses