Poplatek z pobytu - Nguyen, Thu Ngan; Sedmihradská, Lucie; Kolek, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2026)
Bakalářská práce se zabývá vývojem efektivní sazby poplatku z pobytu v České republice v souvislosti s novelou zákona o místních poplatcích účinnou od roku 2020, která sjednotila poplatek za lázeňský nebo rekreační pobyt a poplatek z ubytovací kapacity do jediné formy. Cílem práce je zjistit, zda došlo mezi lety 2019 a 2023 ke zvýšení efektivní sazby tohoto poplatku. Analýza vychází z dat 385 obcí ČR a kombinuje metody popisné statistiky a testování statistických hypotéz. Výsledky práce potvrzují statisticky významné zvýšení efektivní sazby poplatku z pobytu po legislativní změně.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses