Analýza vývoje kvality bankovních portfolií - Zedínek, Tomáš; Blahová, Naďa, 1958-; Brada, Jaroslav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2026)
Diplomová práce se zabývá analýzou vývoje kvality úvěrových portfolií bankovního sektoru v České republice. Cílem práce je identifikovat hlavní faktory ovlivňující kvalitu bankovních portfolií s důrazem na makroekonomické prostředí, regulatorní rámec a roli účetního standardu IFRS 9. Teoretická část vymezuje klíčové pojmy, přístupy k hodnocení úvěrového rizika, stanovuje kvantitativní a kvalitativní ukazatele kvality úvěrového portfolia a detailně popisuje historický vývoj českého bankovního sektoru. Aplikační část se zaměřuje na analýzu vybraných bankovních subjektů v období 2018–2024 na základě dat z auditovaných výročních zpráv.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses