Dostupnost základního školství v okrese Teplice se zaměřením na dojížďku žáků - Mattauschová, Agáta; Černá Silovská, Hana; Lukavec, Martin, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2026)
Bakalářská práce se zabývá analýzou dostupnosti základního vzdělávání v okrese Teplice se zaměřením na dojížďku žáků do základních škol. Cílem práce je zhodnotit a zmapovat nabídku základních škol v obcích okresu Teplice v roce 2021. Dílčím cílem práce je identifikovat obce, kde jsou podmínky pro přístup ke školám ztížené. Součástí práce je analýza vzdáleností a spádovosti škol v regionu. K dosažení cíle byly použity mapové vizualizace vytvořené pomocí programu ArcGIS Pro. Výsledky práce ukazují, že okresní město Teplice představuje významné centrum základního vzdělávání v rámci okresu, neboť nabízí několik základních škol, které jsou mimo jiné spádovými školami pro okolní obce. V kontextu vzdělávání lze konstatovat, že město Teplice funguje jako jádro a okolní obce mohou být vnímány jako periferní.
Vedoucí práce: Hana Černá Silovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses