Analýza účetních a daňových souvislostí u dohod o pracích mimo pracovní poměr - Zemanová, Alena (2026)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr z účetního i daňového pohledu. V teoretické části jsou uvedeny varianty dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr v České republice a následně jsou srovnány s jinými formami zaměstnávání. Dále práce řeší odměňování zaměstnanců, daňové zatížení a účast na systému sociálního pojištění. V praktické části je analyzována problematika dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr u společnosti pořádající hudební festivaly.