Strategicko-ekonomická analýza nákupu RobinOil státem vlastněné společnosti ČEPRO - Pokorný, Ivan; Novák, Michal; Šmídová, Radana, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2026)
Diplomová práce se zabývá strategicko-ekonomickým zhodnocením akvizice společnosti Robin Oil s.r.o. státním podnikem ČEPRO, a.s. Cílem práce je posoudit ekonomickou přiměřenost transakce na základě finanční analýzy, benchmarkingových ukazatelů a dvou metod ocenění – tržních násobků a diskontovaného peněžního toku (DCF). Součástí práce je analýza vývoje trhu s pohonnými hmotami v ČR v letech 2019–2023, s důrazem na vývoj cen, spotřeby, daňové zátěže a konkurenční struktury. Ve vybraném vzorku firem jsou porovnány provozní a finanční ukazatele Robin Oil se společnostmi OMV, Shell, MOL, Orlen Benzina a Tank ONO.
Vedoucí práce: Michal Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses