Možnost převzetí daňové ztráty a její vliv do odložené daně - Vlčková, Veronika; Skálová, Jana, 1967-; Zelenková, Marie, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2026)
Tato diplomová práce se zaměřuje na problematiku odložené daně v kontextu přeměn obchodních korporací v České republice, se zvláštním důrazem na dopady převzetí daňové ztráty zanikající společnosti na nástupnický subjekt. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se věnuje vymezení odložené daně, právní úpravě přeměn obchodních korporací a daňovým aspektům fúzí se zaměřením na převod daňových ztrát. Praktická část je založena na empirické analýze vybraného vzorku uskutečněných fúzí, přičemž vychází z analýzy veřejně dostupných účetních závěrek a souvisejících dokumentů. Součástí práce je rovněž ilustrativní případ, který demonstruje dopady převzetí daňové ztráty do oblasti odložené daně u nástupnické společnosti, včetně souvisejících aspektů prokazování splnění podmínek dle české daňové legislativy v rámci případné daňové kontroly.
Vedoucí práce: Jana Skálová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses