Problematika překladu Mezinárodních standardů účetního výkaznictví - Kot, Dmytro; Mejzlík, Ladislav, 1961-; Zelenka, Vladimír, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2026)
Cílem diplomové práce je přiblížení jazykové a překladové problematiky v kontextu účetnictví v mezinárodním prostředí na příkladech z různých jazyků. Práce se skládá ze dvou významných částí: první je teoretická a druhá praktická. V první části autor analyzuje prostudovanou literaturu týkající se problematiky překladu a překládání mezinárodních standardů účetního výkaznictví hlavně do evropských jazyků. Druhá praktická část je analýzou a komentováním vybraných účetních termínů v těchto evropských jazycích: čeština, francouzština, ukrajinština, polština, slovenština a angličtina. Při komentování se autor opírá hlavně na svoje subjektivní pochopení účetní terminologie.
Vedoucí práce: Ladislav Mejzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses