Ocenění nemovitého majetku se sportovním účelem užití - Kadla, Ondřej; Rýdlová, Barbora, 1976-; Šnajberg, Oxana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2026)
Diplomová práce se zabývá problematikou oceňování nemovitého majetku se sportovním účelem, konkrétně pozemků sportu, které představují specifický segment trhu s nemovitostmi. Cílem práce je praktická aplikace vybraných oceňovacích metod na ocenění pozemku sportu a porovnání jejich vhodnosti použití při stanovení hodnoty tohoto typu nemovitosti v oceňovací praxi. Dalším cílem je porovnání výsledné hodnoty pozemku sportu s hodnotou vedlejších pozemků určených pro bytovou výstavbu a identifikace rozdílu vyplývajícího z odlišné využitelnosti těchto pozemků. Výstupy práce poukazují na rozdíly mezi jednotlivými oceňovacími metodami a na omezení jednotlivých metod. Dále výsledky zdůrazňují význam vlivu omezeného účelu využití pozemku sportu na jeho výslednou hodnotu.
Vedoucí práce: Barbora Rýdlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses