Deskriptivní analýza přeměn uskutečněných v České republice - Nguyenová, Hong Ngan; Pospíšil, Jiří, 1988-; Lukeš, Jáchym; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2026)
Diplomová práce se zaměřuje na empirické zhodnocení přeměn obchodních korporací realizovaných v České republice. Hlavním cílem práce je analyzovat vybraný soubor přeměn uskutečněných v definovaném časovém období a posoudit jejich klíčové účetní a právní souvislosti. Pozornost je věnována zejména uspořádání vlastnických vztahů mezi zúčastněnými subjekty, formám realizovaných přeměn, určení rozhodného dne a dopadům těchto transakcí na vybrané položky účetních výkazů zanikajících, rozdělovaných a nástupnických společností. Empirická část práce vychází z analýzy dat získaných z veřejně dostupných zdrojů. Této části předchází teoretické vymezení problematiky přeměn obchodních korporací a jejich účetního zachycení podle české účetní legislativy.
Vedoucí práce: Jiří Pospíšil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses