Pojištění profesní odpovědnosti za škody se zaměřením na auditory - Horák, Jan (2026)
Tato diplomová práce se zaměřuje na problematiku pojištění profesní odpovědnosti, konkrétně na činnost auditorů. Úvodní část práce se věnuje klíčovým aspektům obecného pojištění odpovědnosti a poskytuje základní informace o auditorské profesi. Následuje podrobnější analýza specifik pojištění profesní odpovědnosti, která se vztahují na výkon auditorské činnosti. Druhá část práce se soustředí na přehled nabídky tohoto typu pojištění dostupné na českém pojistném trhu. Zvláštní pozornost je věnována možnostem sjednání pojištění prostřednictvím výhradních pojistitelů na základě rámcové smlouvy uzavřené s Komorou auditorů České republiky.