Specifika auditu výnosů u výrobní společnosti - Halouzková, Eliška; Šindelář, Michal; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2026)
Cílem práce bylo poskytnout ucelený pohled na audit výnosů u výrobní společnosti a analyzovat dopad dodacích podmínek Incoterms na časové rozlišení výnosů. V teoretické části byl vysvětlen účetní rámec vykazování výnosů, uveden přehled dodacích podmínek Incoterms a následně byl shrnut auditní proces se zaměřením na výnosy výrobních společností. Praktická část se zabývala příkladem auditu výnosů u fiktivní výrobní společnosti ABC s.r.o. Byl v ní popsán postup auditora od pochopení účetní jednotky, přes identifikaci rizik a provedení testů věcné správnosti. Testy věcné správnosti ukázaly, že společnost nedodržovala dodací podmínky Incoterms a vykazovala všechny výnosy podle Incoterm Ex Works, v důsledku čehož nalezl auditor materiální nesprávnost na výnosech. Společnost nesprávnost v účetní závěrce opravila. Na závěr lze konstatovat, že společnost má správně vykázané výnosy a není nutné modifikovat výrok auditora.
Vedoucí práce: Michal Šindelář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses