Ocenění MONETA Money Bank, a.s. - Firon, Josef (2026)
Cílem diplomové práce je stanovení hodnoty společnosti Moneta Money Bank, a.s. Práce je koncipována do dvou hlavních částí – teoretické a praktické. Teoretická část se zaměřuje na charakteristiku bankovního sektoru a na přehled metod oceňování bankovních institucí. Praktická část nejprve představuje oceňovaný subjekt, následně se věnuje zpracování finanční a strategické analýzy. Na základě těchto analýz je sestaven finanční plán, který slouží jako podklad pro samotné ocenění. V závěru práce je provedeno ocenění společnosti Moneta Money Bank, a.s. a to s využitím jedné hlavní a několika doplňkových oceňovaných metod.