Ocenění MONETA Money Bank, a.s. - Firon, Josef; Hrdý, Milan; Nohýnková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2026)
Cílem diplomové práce je stanovení hodnoty společnosti Moneta Money Bank, a.s. Práce je koncipována do dvou hlavních částí – teoretické a praktické. Teoretická část se zaměřuje na charakteristiku bankovního sektoru a na přehled metod oceňování bankovních institucí. Praktická část nejprve představuje oceňovaný subjekt, následně se věnuje zpracování finanční a strategické analýzy. Na základě těchto analýz je sestaven finanční plán, který slouží jako podklad pro samotné ocenění. V závěru práce je provedeno ocenění společnosti Moneta Money Bank, a.s. a to s využitím jedné hlavní a několika doplňkových oceňovaných metod.
Vedoucí práce: Milan Hrdý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses