Investiční potenciál zdravotnictví : Analýza tvorby hodnoty na příkladu společnosti ISCARE, a.s. - Faigl, Filip (2026)
Diplomová práce se zabývá tvorbou hodnoty ve zdravotním sektoru České republiky. První část analyzuje charakteristiky českého zdravotního systému, jeho financování, s tím spojenou legislativu a dlouhodobou udržitelnost. Druhá část se zaměřuje na private equity jako specifickou formu investičního kapitálu a jeho principy. Práce reflektuje na základě dostupných studií rostoucí zapojení private equity ve zdravotnictví a jeho vliv na kvalitu poskytované péče. Praktická část obsahuje indikativní ocenění společnosti ISCARE, a.s., které slouží jako podklad pro posouzení hypotetické akvizice ze strany private equity fondu zaměřeného na tzv. růstový kapitál. Cílem práce je zhodnotit atraktivitu českého zdravotního sektoru pro private equity investory a stanovit indikativní hodnotu společnosti ISCARE,a.s.