Řízení likvidity a cash pooling - Wolfová, Nicole; Marek, Petr; Hrdý, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2026)
Diplomová práce se zabývá problematikou řízení likvidity a cash poolingu z pohledu podniku. Věnuje se jednotlivým druhům cash poolingu, jako fiktivnímu a reálnému cash poolingu, jeho výhodám a nevýhodám. Součástí diplomové práce je shrnutí a porovnání legislativních úprav týkajících se cash poolingu v České republice a jiných vybraných zemí. Hlavním cílem práce je implementace cash poolingu do nadnárodní společnosti, navrhnutí vhodné struktury pro danou společnost a následné zhodnocení její efektivnosti.
Vedoucí práce: Petr Marek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses