Vybrané faktory skresľujúce výsledky fundamentálnej analýzy akciových titulov - Nespala, Michal; Veselá, Jitka; Menzl, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2026)
Predkladaná bakalárska práca sa zaoberá vybranými faktormi, ktoré skresľujú výsledky fundamentálnej analýzy akciových titulov. Cieľom práce je identifikovať a popísať vybrané skresľujúce činitele a demonštrovať ich dopad na hodnotu akcie. Na dosiahnutie stanoveného cieľa sa práca opiera o analýzu odborných zdrojov a aplikáciu vybraných modelov fundamentálneho ohodnocovania, akými sú metóda diskontovaných peňažných tokov (DCF) a relatívna valuácia, pričom tieto postupy sú doplnené citlivostnou analýzou. Hlavné zistenia poukazujú na rôznorodý vplyv faktorov, akými sú normalizácia vstupov, správna identifikácia faktorov tvorby hodnoty a projekcia budúcich peňažných tokov či zvolená diskontná miera, na výslednú hodnotu akcie . Vlastný prínos autora spočíva v prepojení teoretického rámca s praktickou aplikáciou poznatkov a vo formulovaní odporúčaní pre investorov a analytikov, ako zohľadniť uvedené skresľujúce faktory pri investičnom rozhodovaní.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses