Hodnocení ekonomické efektivnosti výstavby skladových prostor vybrané expediční společnosti - Faller, Lukáš; Hrdý, Milan; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2026)
Tato diplomová práce se zabývá hodnocením ekonomické efektivnosti investičního projektu výstavby skladové haly realizované vybranou expediční společností. Cílem práce je posoudit, zda je daný investiční projekt z ekonomického hlediska přijatelný a zda během své životnosti přispívá k maximalizaci tržní hodnoty podniku. Práce je členěná na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá problematikou investičního rozhodování, hodnocení ekonomické efektivnosti investičních projektů a analýzou rizika prostřednictvím citlivostní analýzy. Praktická část je založena na reálných interních datech analyzované společnosti a obsahuje detailní popis investičního projektu, sestavení očekávaných peněžních toků a následné vyhodnocení ekonomické efektivnosti projektu pomocí vybraných dynamických metod. Následně je provedena citlivostní analýza zaměřena na klíčové faktory ovlivňující ekonomickou efektivnost projektu. Výsledky analýzy ukazují, že investiční projekt je ekonomicky přijatelný a přispívá k maximalizaci tržní hodnoty, avšak disponuje pouze omezenou rezervou vůči negativním změnám vstupních předpokladů.
Vedoucí práce: Milan Hrdý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses