Ocenění UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s. - Masliak, Iakov (2026)
Daná diplomová práce je zaměřena na stanovení tržní hodnoty UniCredit Bank k datu ocenění 31.12.2024. Po stručném představení oceňované banky byla provedena finanční analýza, jejímž cílem bylo posouzení vývoje hospodaření a výkonnosti banky ve srovnání s vybranými konkurenty na českém bankovním trhu. Na finanční analýzu navazovala strategická analýza, která byla zaměřena na posouzení vnějšího a vnitřního potenciálu banky, identifikaci a odhad budoucího vývoje klíčových generátorů hodnoty. Na základě výsledků finanční a strategické analýzy byl následně sestaven finanční plán individuálních účetních výkazů pro období 2025-2028. Ocenění banky bylo provedeno metodou dividendového potenciálu, přičemž dosažené výsledky byly ověřeny metodou tržního porovnání a obligačním cenovým modelem.