Deskriptivní analýza přeměn uskutečněných v České republice - Petrová, Šárka; Pospíšil, Jiří, 1988-; Kohoutek, Štěpán; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2026)
Diplomová práce se zabývá přeměnami obchodních korporací v České republice z účetního, právního, daňového a ekonomického pohledu. První část práce se věnuje teoretickému přehledu, který zahrnuje vymezení typů přeměn, jejich průběh a související povinnosti dle české právní úpravy. Na teoretický rámec navazuje deskriptivní analýza vzorku přeměn zveřejněných v Obchodním věstníku v roce 2020. Cílem analýzy je zhodnocení trendů týkajících se typů přeměn, účetních výkazů, rozhodných dnů, základního kapitálu, znaleckého ocenění jmění či ekonomických okolností přeměn. Součástí analýzy je rovněž posouzení teoretického rámce s praxí. Vybrané výsledky byly porovnány s výsledky diplomových prací, které se věnují přeměnám zveřejněným v Obchodním věstníku v letech 2018 až 2022.
Vedoucí práce: Jiří Pospíšil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses