Analýza dlouhodobého majetku ve vybrané firmě - Vysloužilová, Markéta; Morgenstern, David; Pospíšil, Jiří, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2026)
Bakalářská práce se zabývá problematikou dlouhodobého majetku ve vybrané firmě Koutný spol. s r. o. Cílem práce je analyzovat strukturu dlouhodobého majetku, způsoby jeho odpisování a následně zhodnotit jejich dopady na vznik odložené daně. Teoretická část se věnuje vymezení dlouhodobého majetku, jeho členění, pořízení, oceňování a odpisování podle platných právních předpisů. V praktické části je na základě reálných účetních dat společnosti analyzována změna odpisové politiky a její vliv na hospodářský výsledek. Detailní analýza je provedena na vybraném dlouhodobém majetku firmy, konkrétně na fotovoltaické elektrárně a automobilu, u nichž jsou porovnány různé metody odpisování. Součástí práce je také vyhodnocení vybraných ukazatelů finanční analýzy a jejich srovnání s konkurenčním podnikem.
Vedoucí práce: David Morgenstern
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses