Digitalizace a automatizace podnikového Treasury - komparace CEE s globálními trendy - Salakyová, Lenka (2026)
Tato diplomová práce se zabývá digitalizací a automatizací treasury ve středoevropských společnostech a jejich porovnáním s globálními trendy. Jejím cílem je poskytnout širší pohled na aktuální stav využívání technologií, nástrojů a procesů, které podporují efektivitu treasury. Praktická část práce vychází z vlastního dotazníkového šetření provedeného v osmi středoevropských zemích mezi 90 společnostmi, které doplňuje analýzu globálních trendů a umožňuje identifikovat oblasti s potenciálem dalšího rozvoje. Práce tak spojuje teoretický přehled hlavních funkcí treasury a technologií podporujících jeho digitalizaci s praktickým vyhodnocením dat z dotazníku a poskytuje komplexní pohled na aktuální stav a možnosti rozvoje treasury v regionu.