Zajištění rizik v podnikání s prodejem živých a řezaných květin v České republice - Asanovich, Hanna (2026)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu podnikatelských rizik malých a středních podniků v oblasti prodeje živých a řezaných květin v České republice. Cílem je ukázat, jak se liší důsledky rizikových událostí při řízení bez pojištění a při využití pojistné ochrany, určit nejvhodnější oblasti krytí pro daný sektor a zohlednit vliv klíčových trendů (růst online prodeje, zkomplikování logistiky a zesílení kybernetických hrozeb) na změnu rizikového profilu. Příspěvek autorky spočívá ve strukturalizaci odvětvových rizik s využitím matice „pravděpodobnost × dopad“, v analýze toho, jak současné odvětvové trendy mění priority rizik, ve srovnání přístupů „s/bez pojištění“ na typových scénářích a ve formulování praktických závěrů o použitelnosti a omezeních pojistných nástrojů pro malé floristické podniky.