Zajištění rizik v podnikání s prodejem živých a řezaných květin v České republice - Asanovich, Hanna; Stádník, Bohumil; Folprecht, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2026)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu podnikatelských rizik malých a středních podniků v oblasti prodeje živých a řezaných květin v České republice. Cílem je ukázat, jak se liší důsledky rizikových událostí při řízení bez pojištění a při využití pojistné ochrany, určit nejvhodnější oblasti krytí pro daný sektor a zohlednit vliv klíčových trendů (růst online prodeje, zkomplikování logistiky a zesílení kybernetických hrozeb) na změnu rizikového profilu. Příspěvek autorky spočívá ve strukturalizaci odvětvových rizik s využitím matice „pravděpodobnost × dopad“, v analýze toho, jak současné odvětvové trendy mění priority rizik, ve srovnání přístupů „s/bez pojištění“ na typových scénářích a ve formulování praktických závěrů o použitelnosti a omezeních pojistných nástrojů pro malé floristické podniky.
Vedoucí práce: Bohumil Stádník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses