Návrh integrace AI do marketingové komunikace společnosti DPD - Olbrich, Samuel; Novák, Radek, 1960-; Řezníček, Vít; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2026)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem integrace umělé inteligence do marketingové komunikace společnosti DPD. Cílem je vytvořit metodicky podložený a prakticky proveditelný návrh, který zohledňuje omezenou dostupnost interních dat a opírá se o kvalitativní případovou studii. Metodika kombinuje analýzu veřejně dostupných podkladů, benchmarking vybraných externích případových studií a polostrukturovaný rozhovor se styčnou osobou ve firmě. Výstupem je návrh procesního a organizačního uspořádání využití AI v marketingu, včetně doporučení pro volbu nástrojů, rolí a kontrolních mechanismů. Návrh současně pracuje s požadavky na governance a formuluje realistický rámec implementace v podmínkách českého trhu. Součástí návrhu je identifikace rizik a opatření, která mají snížit pravděpodobnost reputačních, právních a provozních dopadů spojených s využitím generativní AI v marketingové komunikaci. Závěrečná část návrhové kapitoly obsahuje demonstraci proveditelnosti, v níž autor postupoval podle navrženého postupu a na konkrétním příkladu ověřil jeho proveditelnost v praxi.
Vedoucí práce: Radek Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses