Institucionální uspořádání kryptoměn - Levý, Filip; Musílek, Petr, 1965-; Malinovský, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2026)
Bakalářská práce Institucionální uspořádání kryptoměn se zabývá zejména problematikou jednotlivých kryptoměn, dále problematikou kryptoměnových burz a také jejich regulací. Jejím cílem je porovnat jednotlivé kryptoměnové burzy a regulaci obchodu s těmito měnami v jednotlivých státech. První kapitola definuje kryptoměny, pojednává o jednotlivých digitálních měnách a technologiích na kterých fungují. Druhá kapitola se zabývá obchodem s kryptoměnami – burzami, které porovnává. Třetí kapitola se zaobírá regulací, zejména jejím způsobem a dále regulací na úrovni jednotlivých států a jejím porovnání.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses