Přeměna osobní obchodní společnosti v kapitálovou obchodní společnost (účetní a daňové aspekty) - Žďárková, Alžběta; Müllerová, Libuše, 1945-; Jošt, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2026)
Tato bakalářská práce se zabývá procesem změny právní formy veřejné obchodní společnosti na společnost s ručením omezeným. Cílem je nejdříve proces přehledně popsat a vysvětlit pojmy a následně jej demonstrovat na příkladu se všemi aspekty, které by změna mohla přinést. Příklad samotný je rozdělen do čtyř částí. První zobrazuje povinné ocenění jmění soudním znalcem. Následně jsou zde nejdřív právní a pak účetní a daňové aspekty přeměny. Ocenění je zpracováno dle znaleckých metod užívaných při oceňování. Výsledky ukazují procesy, které bude muset společnost po přeměně aplikovat a zároveň jaké výhody přeměna přinese do společnosti i jejím společníkům.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses