Rezervy a opravné položky v účetnictví a daních – srovnání a praktické dopady - Čadková, Anežka; Müllerová, Libuše, 1945-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2026)
Bakalářská práce na téma „Rezervy a opravné položky v účetnictví a daních – srovnání a praktické dopady“ se zabývá problematikou rezerv a opravných položek z účetního a daňového hlediska. Teoretická část vymezuje pojem rezerv a opravných položek, rozebírá jejich druhy, vykazování, tvorbu a účtování. Zaměřuje se také na daňové hledisko. Praktická část je založena na analýze účetních závěrek vybraného vzorku účetních jednotek, které jsou rozděleny podle kategorií účetních jednotek a vybraných odvětví. Stanovená hypotéza a možné praktické dopady jsou vyhodnoceny z dosažených výsledků týkajících se vykazování či nevykazování rezerv a opravných položek za účetní období 2024 vybraných společností.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses