Fondy kolektivního investování pro retailové investory - Šímová, Eliška; Brada, Jaroslav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2026)
Tato práce se zabývá analýzou vybraných fondů kolektivního investování z pohledu retailového investora a jejím cílem je zhodnotit výkonnost a rizikovost čtyř dynamických fondů z nabídky společnosti Conseq Investment Management v rámci sedmiletého investičního horizontu. Teoretická část vymezuje základní pojmy, charakterizuje typy fondů podle investiční strategie a popisuje způsoby měření výnosu, rizika a nákladovosti. Praktická část na základě historických dat o čisté hodnotě aktiv (NAV) simuluje pravidelnou měsíční investici s cílem posoudit chování jednotlivých fondů při dlouhodobém investování drobného investora a umožnit jejich vzájemné porovnání za stejných vstupních podmínek. Výsledky analýzy potvrzují rozdíly v rizikových profilech fondů, kdy tematicky zaměřené strategie vykazují vysoký výnosový potenciál za cenu značné volatility, zatímco globálně diverzifikované indexové fondy nabízejí vyváženější poměr výnosu a rizika. Práce rovněž vyhodnocuje vliv vstupních poplatků na celkové zhodnocení investice.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses