Le problème de la minorité allemande en Tchécoslovaquie - Alberty, Maurice H.; Herriot, Edouard, 1872-1957 (Paris : Imprimerie F. Deshayes, 1937)
Publikace, se zabývá postavením německé menšiny v meziválečném Československu. Autor analyzuje historické, politické a národnostní souvislosti vzniku československého státu a rozebírá otázky právního, kulturního a politického postavení sudetských Němců. Text reflektuje napětí mezi většinovým národem a menšinou v kontextu evropské meziválečné politiky a sílících nacionalistických tendencí.
Keywords: 1918-1938; Češi a Němci; národnostní menšiny; menšinová politika; sudetoněmecká otázka; Československo; studie; Czechs and Germans; national minorities; minority policy; Sudeten question; Czechoslovakia; studies