Modely ekonomických a finančních časových řad - Šimpach, Ondřej (Vysokoškolská skripta, 2025)
Publikace poskytuje systematický výklad metod analýzy a modelování časových řad se zaměřením na ekonomická a finanční data. Text seznamuje čtenáře s teoretickými východisky i praktickými postupy konstrukce, odhadu a interpretace modelů používaných při analýze vývoje ekonomických ukazatelů a finančních trhů. Důraz je kladen na aplikaci statistických metod, práci s reálnými daty a na možnosti predikce budoucího vývoje.