Základy národního hospodářství - Vostrovská, Zdenka, 1956-; Hartmann, Jan; Karásek, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Katedra hospodářské politiky (Praha : VŠE, Nakladatelství Oeconomica, 2025)
Publikace poskytuje systematický úvod do problematiky národního hospodářství, jeho struktury, fungování a základních makroekonomických vztahů. Výklad se zaměřuje na klíčové ekonomické ukazatele, roli hospodářské politiky, institucionální rámec ekonomiky a vzájemné vazby mezi jednotlivými sektory národního hospodářství.
Nad názvem: Vysoká škola ekonomická v Praze, Národohospodářská fakulta, Katedra hospodářské a sociální politiky
Obsahuje bibliografie a bibliografické odkazy
Doporučeno pro bakalářské studium na VŠE v Praze
Keywords: národní hospodářství; makroekonomická analýza; hospodářská politika; ekonomické ukazatele; vysokoškolská skripta; učebnice vysokých škol; national economy; macroeconomic analysis; economic policy; economic indicators; college textbooks; textbooks (higher)