Platební služby : teorie a praxe - Schlossberger, Otakar, 1958- (Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, s.r.o., 2026)
Publikace poskytuje komplexní výklad problematiky platebního styku a moderních platebních nástrojů v kontextu současného finančního trhu. Autor systematicky propojuje teoretická východiska fungování platebních služeb s jejich praktickou aplikací, a to včetně právního rámce, regulace, role bank a nebankovních poskytovatelů i technologických inovací v oblasti bezhotovostních a elektronických plateb. Pozornost je věnována rovněž otázkám bezpečnosti platebního styku, ochraně klienta a vývoji evropské i české legislativy.