Platební služby : teorie a praxe - Schlossberger, Otakar, 1958-; Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk (Plzeň : Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, s.r.o., 2026)
Publikace poskytuje komplexní výklad problematiky platebního styku a moderních platebních nástrojů v kontextu současného finančního trhu. Autor systematicky propojuje teoretická východiska fungování platebních služeb s jejich praktickou aplikací, a to včetně právního rámce, regulace, role bank a nebankovních poskytovatelů i technologických inovací v oblasti bezhotovostních a elektronických plateb. Pozornost je věnována rovněž otázkám bezpečnosti platebního styku, ochraně klienta a vývoji evropské i české legislativy.
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
Anglické resumé
Keywords: bankovní služby; platební styk; finanční služby; monografie; bank services; payment; financial services industry; monographs