Současný kapitalismus - Hučka, Miroslav, -2026 (Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, s.r.o., 2026)
Publikace podává systematický a kriticky zaměřený výklad podoby a fungování kapitalistického systému v podmínkách 21. století. Autor analyzuje historický vývoj kapitalismu, jeho strukturální proměny, institucionální rámec i aktuální trendy spojené s globalizací, finančními trhy, technologickými inovacemi a proměnou práce. Pozornost je věnována rovněž otázkám sociálních nerovností, role státu, regulace trhů a vztahu mezi ekonomikou a společností.