Současný kapitalismus - Hučka, Miroslav, -2026; Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk (Plzeň : Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, s.r.o., 2026)
Publikace podává systematický a kriticky zaměřený výklad podoby a fungování kapitalistického systému v podmínkách 21. století. Autor analyzuje historický vývoj kapitalismu, jeho strukturální proměny, institucionální rámec i aktuální trendy spojené s globalizací, finančními trhy, technologickými inovacemi a proměnou práce. Pozornost je věnována rovněž otázkám sociálních nerovností, role státu, regulace trhů a vztahu mezi ekonomikou a společností.
Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
České a anglické resumé
Keywords: 21. století; kapitalismus; hospodářské systémy; sociální nerovnost; ekonomie a politika; antikapitalismus; Evropa; Asie východní; Čína; srovnávací studie; 21st century; capitalism; economic systems; social inequality; economics and politics; anti-capitalism; Europe; Asia, Eastern; China; comparative studies