30+1 tváří compliance v České republice : rozhovory o klíčových tématech a praxi - Andreisová, Lucie (C.H. Beck, 2026)
Kniha nabízí mozaiku zkušeností a příběhů od více než tří desítek odborníků, kteří u nás formují a posouvají oblast etiky a compliance v bankovnictví, státní správě, advokacii a poradenství, telekomunikacích, farmacii, retailu a dalších odvětvích. Publikace ukazuje, že compliance není jen o pravidlech a regulacích, ale především o lidech, hodnotách, firemní kultuře a důvěře. Každá kapitola přináší autentický hlas a praktické zkušenosti – od whistleblowingu přes AML, ESG, řízení rizik, trestní odpovědnost právnických osob, interní investigace či zodpovědnou AI až po firemní etiku a hodnotový leadership. Publikace inspiruje organizace, které své programy compliance teprve budují, přináší podněty pro ty zkušenější, podporuje vzdělávání a láká nové talenty k této smysluplné profesi. Současně je příspěvkem k posílení české compliance komunity a k vnímání compliance jako oboru, který má v České republice stále pevnější místo a jasnou budoucnost.