Komunikační sítě: předávání, přijímání a oběh informací v pozdním středověku a raném novověku : formy a přeměny diplomatické produkce v raném novověku VIII. - Zeman, Václav (Acta Universitatis Purkynianae Facultatis philosophicae. Studia archivistica, 2025)
Kolektivní monografie obsahuje vybrané příspěvky z kolokvia Formy a přeměny diplomatické produkce VIII (říjen 2024, FF UJEP Ústí nad Labem). Kniha přináší kapitoly o proměnách způsobů oběhu informací od konce středověku do 18. století. Tematicky se zaměřuje především na úřadování městských kanceláří a písemnou komunikaci měst, věnuje se ale i komunikačním sítím spojených s diplomatickou činností aristokracie či vrchnostenskou správou.