Komunikační sítě: předávání, přijímání a oběh informací v pozdním středověku a raném novověku : formy a přeměny diplomatické produkce v raném novověku VIII. - Zeman, Václav; Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Filozofická fakulta; Formy a přeměny diplomatické produkce v raném novověku (kolokvium) 2024 : Ústí nad Labem, Česko) (Ústí nad Labem : Filozofická fakulta Univerzity J.E. Purkyně v Ústí nad Labem, 2025)
Kolektivní monografie obsahuje vybrané příspěvky z kolokvia Formy a přeměny diplomatické produkce VIII (říjen 2024, FF UJEP Ústí nad Labem). Kniha přináší kapitoly o proměnách způsobů oběhu informací od konce středověku do 18. století. Tematicky se zaměřuje především na úřadování městských kanceláří a písemnou komunikaci měst, věnuje se ale i komunikačním sítím spojených s diplomatickou činností aristokracie či vrchnostenskou správou.
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
Částečně slovenský text, anglické resumé
Keywords: 15.-18. století; komunikace (sdělování); písemné prameny; úřední písemnosti; Česko; Evropa střední; kolektivní monografie; 15th-18th centuries; human communication; written sources; official documents; Czechia; Europe, Central; collective monographs