Materiály ke cvičením : informační zdroje, MS Word, LaTeX - Sedláček, Jiří, 1963-; Nakladatelství Oeconomica; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (Praha : Vysoká škola ekonomická v Praze, Nakladatelství Oeconomica, 2024)
Publikace slouží jako praktická opora ke cvičením zaměřeným na práci s informačními zdroji, základy jejich vyhledávání, hodnocení a efektivního využívání při studiu a zpracování odborných textů. Součástí textu jsou rovněž návody a postupy pro tvorbu a formátování dokumentů v prostředí MS Word a systému LaTeX, včetně práce se strukturou dokumentu, citacemi, seznamy literatury a dalšími prvky odborného textu. Publikace propojuje informační gramotnost s praktickými dovednostmi v oblasti textových editorů a sazby odborných prací a podporuje rozvoj kompetencí nezbytných pro akademické psaní.
Název z titulní obrazovky
Nad názvem: Vysoká škola ekonomická v Praze
Doporučeno pro bakalářské studium na VŠE v Praze
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační zdroje; vyhledávání informací; odborné texty; odborný styl; Microsoft Word (software); LaTeX (software); informační gramotnost; učební texty; information resources; information retrieval; professional texts; professional style; Microsoft Word (software); LaTeX (software); information literacy; educational texts