System des österreichischen Markenrechtes - Adler, Emanuel, 1873-1930 (Wien : Manzsche k.u.k. Hof-Verlags- und Universitäts-Buchhandlung, 1909)
Monografie představuje systematický a podrobný výklad rakouského známkového práva na počátku 20. století. Autor analyzuje právní úpravu ochranných známek v rámci tehdejšího rakouského práva, vymezuje pojem a funkce ochranné známky, podmínky její registrace, právní účinky zápisu i způsoby ochrany proti porušování práv. Publikace se věnuje rovněž procesním otázkám, judikatuře a vztahu známkového práva k dalším oblastem průmyslového vlastnictví.
Obsahuje bibliografické odkazy a rejstřík
Tištěno švabachem
Keywords: obchodní právo; ochranné známky; patenty; objevy a vynálezy; právo průmyslového vlastnictví; Rakousko-Uhersko; monografie; commercial law; trademarks; patent licenses; discoveries and inventions; industrial property law; Austro-Hungarian Monarchy; monographs