Tax reform for countries in transition to market economies - Rose, Manfred; Ahlheim, Michael, 1951-; Cnossen, Sijbren, 1936-; Engelschalk, Michael; Genser, Bernd, 1946-; Jurković, Pero; Lang, Joachim, 1940-2018; Wenger, Ekkehard; Wiswesser, Rolf, 1963- (Stuttgart : Lucius & Lucius, 1999)
Publikace se zabývá problematikou daňových reforem v zemích přecházejících od centrálně plánované k tržní ekonomice. Sborník příspěvků předních ekonomů analyzuje teoretické i praktické aspekty tvorby daňových systémů, otázky efektivity, spravedlnosti a fiskální stability a roli daní v procesu ekonomické transformace. Text se věnuje zejména konstrukci daně z příjmů, nepřímým daním a institucionálním podmínkám daňové správy v postkomunistických zemích.
Obsahuje bibliografické odkazy
Keywords: daňová politika; ekonomická transformace; tržní ekonomika; Evropa střední a východní; sborníky; tax policy; economic transformation; market economy; Europe, Central and Eastern